Dankdag 2020

Woensdag is het dankdag! Had je er nog aangedacht? Of was je toevallig net eventjes aan het mopperen? Nou we zullen je helpen om over dankbaarheid na te denken…

Inmiddels hebben we al aardig wat vlaggetjes (zie hieronder voor het vorige bericht van 14 november) voor het raam van de studeerkamer van de dominee hangen. Er kunnen er nog meer bij, dus breng gerust nog een vlaggetje met je dankpunt, naam en leeftijd erop. En vergeet niet aan te bellen, want bij de voordeur staat een mand zodat je iets lekkers/leuks kunt uitkiezen. Tot ziens! O ja, het adres is: Hoogaars 25 in Arnemuiden.

Om je vast voor te bereiden met je vader en moeder op dankdag, staat hierbij het gezinsdagboek online. Normaal delen we dat uit, maar omdat er nu maar weinig mensen in de kerk zijn, doen we het op deze manier. Je kunt het thuis vast printen. Het dankdaglied staat er ook in (we hadden in het vorige bericht het onderbouw-lied al doorgegeven). Met dit dagboek kun je maandag al beginnen.

En wat je nog meer kunt downloaden, is een luisterblad voor bij de preek op dankdagmorgen. Dat helpt om in de kerk of thuis je aandacht erbij te houden onder de dienst, dus let goed op! We wensen je alvast een gezegende dienst…!

Dankbaar zijn….

(onderstaand bericht is van 14 november 2020)

D.V. 25 november is het weer Dankdag. Misschien denk je: best wel moeilijk na een jaar waarin zoveel gebeurd is en waarin alles anders was dan anders. Toch zijn er nog heel veel dingen te bedenken waarvoor we God dankbaar kunnen zijn. In de preek ’s morgens op 25 november zal het gaan over het verhaal van Paulus als hij op zee in een storm verzeild raakt. Je kunt het vast lezen in Handelingen 27:14-44. Doe dat maar alvast met je papa en mama!

Omdat we elkaar misschien niet in de kerk zullen zien, proberen we je te helpen om er thuis ook een écht Dankdagmoment voor jou van te maken! Je kunt hieronder een tekening met vlaggetjes downloaden en vervolgens kun je die op papier afdrukken. Je kunt hier een slinger van maken. We zouden het erg leuken als je één vlaggetje kleurt en inlevert bij de dominee. Schrijf op het vlaggetje ook iets waar jij voor wilt danken. We kunnen van al die vlaggetjes en dankpunten dan een slinger maken. We kijken uit naar heel veel vlaggetjes! Doe mee, leeftijd maakt niet uit!

Voor het vlaggetje:
  • Kleur/versier het mooi
  • Zet je naam erop en je leeftijd en straat
  • Schrijf op het vlaggetje waar je God voor wilt danken
  • Lever uiterlijk 24 november in op Hoogaars 25 in Arnemuiden bij de dominee
  • Bel even aan, dan zorgen we dat je ook iets terug krijgt…

Om met elkaar te zingen!

Paulus maakt verre zendingsreizen.
Paulus vertelt wie Jezus is.
Paulus gaat steeds de mensen wijzen,
Wie de Heiland is.
 
Paulus vaart op een schip naar Rome.
Paulus zal naar de keizer gaan.
Paulus ziet grote stormen komen,
Dat wordt een orkaan.
 
Paulus hoort ’s nachts Gods engel spreken.
Paulus hoort wat gebeuren gaat:
‘Paulus, er zal geen mens ontbreken,
Maar het schip vergaat.’
 
Paulus gaat staan en spreekt tot allen.
Paulus spreekt middenin die storm.
Paulus dank nu al God in alles
Toch waait het enorm.
 
Paulus gebiedt om wat te eten.
Paulus dankt God in zijn gebed.
Paulus ziet heel het schip dan breken,
Elk mens wordt gered!
 
(melodie: dank u voor deze nieuwe morgen)
Tekst: Roel Bartels

Voor papa en mama

Met Dankdag zien we graag veel kinderen in de kerk.

Graag geven we de gezinnen in de morgendienst van Dankdag voorrang. Ouders die graag de morgendienst willen bezoeken, kunnen dit kenbaar maken via onderstaande knop.

We kunnen natuurlijk niet iedereen een plekje garanderen, maar we doen wel ons best de geboden ruimte optimaal te benutten. Als gezinnen er voor kiezen met één ouder naar de kerk te komen, is er nog meer ruimte…

Tot slot… hou deze pagina op de website in de gaten, want de komende week zal daarop het gezinsdagboek te vinden zijn. Daarnaast publiceren we een een luisterblad voor bij de Dankdagpreek.

Dankdag 2020